Letní tábor Kamenice 2012



Úterý 31.7.

Den jedenáctý

Poslední červencový den opět hřálo slunko již od rána. Jelikož jsme si potřebovali po návratu z puťáku krapet odpočinout, šli jsme den předtím brzy spát. Po snídani, jež se sestávala z čaje a dalamánku s lučinou, jsme vyrazili opět do Brumbálovy kanceláře, kde jsme přivítali staronového ředitele Brumbála, jenž byl správní radou po vyhnání smrtijedů opět povolán do ředitelského křesla. Brumbála přišli navštívit bystrozoři Tonsková a Moody, kteří mu sdělili, že o třetí část zbraně proti Pánovi Zla se postarají sami. Brumbál tak mohl vyhlásit studentům volnější den a famfrpálový turnaj. Celé dopoledne jsme tedy trávili turnajem a pevností Boyard. Ta spočívá v tom, že oddíly plní na stanovištích roztodivné úkoly.

V poledne jsme dostali k obědu hrstkovou polévku a vynikající kuře na paprice, po kterých se jen zaprášilo.

Odpoledne jsme pokračovali v turnaji, jenž vyvrcholil dramatickým a emotivním posledním zápasem mezi Zmijozelem a Nebelvírem. Zmijozel ho vyhrál a ovládl tak celý turnaj. Posléze následovaly kroužky, děti hrály Palermo, Activity, střílely ze vzduchovky a objevily starý indiánský sport Lakros apod. Vrchol dne měl teprve ovšem ještě přijít.

K večeři jsme spořádali chléb s masovou pomazánkou, jenž nám dodal energii pro večerní program.

Po půl desáté děti vyšly na noční bojovku do lesa. Mladší děti šly se staršími po dvojicích, zbylí starší potom sami. Trasa byla poměrně krátká, čekala na ní spousta nástrah, ale všechny jsme zdárně bez bázně a hany překonali. Do půlnoci jsme všichni leželi v posteli a nechali si zdát o tom, jak chytáme rozhodující zlatonku ve finále mistrovství světa ve famfrpálu. Sláva, jež se hvězd dotýká.

Lupo Oliatore

Dnes také vyšlo páté číslo táborových novin.