Letní tábor Kamenice 2012



Neděle 22.7.

Den druhý

Dnešního rána jsme se probudili do chladného dne, po zahřátí na rozcvičce a snídani (vánočka s kakaem) jsme se vydali na vyučování. Na rozvrhu hodin byly kouzelné formule. A protože chvilku čas od času i vykouklo sluníčko, šli jsme na vyučování do nedalekého lesa. Vyslechli jsme krátkou přednášku na téma „Základy magie a kouzelných formulí“, a protože sedět a poslouchat přednášku je skoro nuda (i když téma může být sebezajímavější, a to téma „kouzla“ určitě je), tak jsme to vzali za jiný konec. Po lese jsme rozložili 300 papírků s úryvky textu, který vypovídal něco o světě „Harryho Pottera“ a úkolem dětí bylo co nejvíce těchto papírku najít, přečíst, zapamatovat si jejich obsah a říct ho vedoucímu. Skoro bych i řekla, že kdybych se takhle učila do školy já, měla bych prospěchové stipendium, je to neuvěřitelně efektivní. Děti zvládly, po oddílech, najít a zapamatovat si něco přes 250 odstavců.

K obědu byla rajská s houskovým knedlíkem a zeleninový vývar. Mňam!

Odpolední hra měla za úkol ověřit znalosti nabyté v dopolední hře a zjistit jak jsme na tom s orientací v terénu. Orientace byla u některých trochu horší, ale všichni nakonec v pořádku zvládli trasu projít a zodpovědět na všechny otázky (neříkám, že dobře, ale snaha byla).

Večeře a po ní byl nástup. Na nástupu jsme vyhlásili výsledky z her, zakřičeli si nově vymyšlené pokřiky, samozřejmě i představili naše nově vymyšlené názvy oddílu, někdy skutečně velmi originální. Za celodenní nasazení dostaly děti táborové peníze, za které si později budou moci kupovat drobnosti a sladkosti v našem táborovém krámku „Kratochvilné kouzelnické kejkle“.

A skoro na závěr dne následovaly oblíbené večerní kroužky. To znamená, že vedoucí, kteří se zrovna nevěnují přípravě jiného programu, vedou nějaký kroužek. Volejbal, házená, fotbal, frisbee, chození po odpruženém laně, městečko Palermo, deskové hry, střílení ze vzduchovky, nejrůznější rukodělné práce a další a další...

A na závěr dne, na dobrou noc jsme zhlédli scénku, kde se profesor Brumbál, po dohodě s profesorem Snapem a s bývalým bystrozorem Alastorem Moodym rozhodl k nečekanému kroku. A to zrušit výuku a požádat děti o pomoc při zničení zlotřilého Lorda Voldemorta, který spřádá zločinné plány.

McGonagallová