Letní tábor Kamenice 2012



Neděle 29.7. a pondělí 30.7.

Den devátý a desátý

Puťák 2012 – 5.oddíl (Martina a Markéta Lauerovi, Adam Shaker, Lukáš Pecháček, Jennifer Rossi)

V neděli 29.7. jsme celý tábor vyrazili na puťák. Všichni jsme se moc těšili a ani malý déšť, který nás přepadl již ráno po budíčku, nám nadšení do putování nezkazil, jelikož po chvíli přestal. Náš oddíl vyrazil směr hrad Orlík s větší plánovanou přestávkou v Plačkově. Plačkov je menší vesnice poblíž naší táborové základny, kde je možnost koupání se. Po zhruba dvou hodinách putování jsme dorazili do Plačkova, kde nás opět přepadl déšť, tentokrát však již větší, a tak jsme využili možnost schovat se do místního přístřešku. Vzhledem k tomu, že se počasí příliš neumoudřilo, rozhodli jsme se změnit naše původní plány. Rozhodli jsme se zůstat přes noc v Plačkově, kde bychom se v případě bouřek měli kam schovat. A jelikož jsme měli až do večeře čas, zahráli jsme si s dětmi pár her. Hned po pantomimě, která zabodovala u nás všech nejvíce, jsme hráli například hru Uhodni, co jsi za pohádkovou postavu nebo karetní hry Kent a Mariáš.

Když jsme však pocítili hlad v našich bříškách, počasí již bylo na jedničku. Sluníčko svítilo o sto šest, a tak jsme mohli začít připravovat večeři. K večeři jsme měli výbornou gulášovou polévku. Když jsme již byli syti, byl akorát čas na to jít si zaplavat. Voda byla trochu studenější, ale to pro nás nebyl žádný problém. Po večeři následoval volný program, a tak každý mohl dělat to, na co měl zrovna chuť. Někteří šli spát a někteří hráli na schovávanou.

Noc byla teplá a klidná. Ráno nás vzbudilo sluníčko, které nám prohřívalo spacáky. Udělali jsme si kopřivový čaj a otevřeli tvarohové záviny. Když jsme uznali za vhodné opustit naše dočasné tábořiště, vyrazili jsme na Orlík. Na Orlík jsme došli asi po půl hodině. Bohužel, jak tomu tak u památek v pondělí bývá, byl i tento hrad dnes zavřený, a tak jsme ho měli možnost zhlédnout pouze z povzdálí.

Po návštěvě hradu jsme již vyrazili ku bradavické základně. Měli jsme poměrně dosti času, a tak jsme nemuseli nikam spěchat a mohli jsme dělat časté zastávky. Na jedné takové delší zastávce jsme vymysleli náš nový pokřik pro dnešní den, za který jsme poté na večerním nástupu dostali samozřejmě nějaké body pro naší kolej - Nebelvír. Přesně o šesté hodině večerní jsme překročili práh tábora a šli jsme na večeři – pizza. Po večeři ještě následovala scénka, která byla pro naší školu velmi důležitá, jelikož opět vyhrálo dobro nad zlem a naše škola již nebyla nadále pod nadvládou lorda Voldemorta.

Keta