Letní tábor Kamenice 2012



Pátek 27.7.

Den sedmý

Ráno nás přivítal další veselý slunečný den. V posledních dnech nás sužují relativně velká vedra, ale pitný režim a čepice nás prozatím zdárně chrání před úpalem. K snídani jsme měli chléb se šunkou. Poté následovalo klidné dopoledne, které jsme věnovali přípravě k odchodu do Prasinek (alias města Humpolce). V rámci příprav jsme si stačili zahrát i oblíbenou hru Maršál a Špion. Následně jsme si rozdali táborová trička, která na hrudi mají obrázek Moudrého klobouku. Okolo jedenácté hodiny jsme si dali brzký oběd (krupicovou kaši) a pomalu jsme volným krokem přes les vyrazili na cestu.

Do města jsme dorazili zhruba po hodině a půl příjemné chůze. Zde bylo nutné nalézt další část zbraně, jež nám pomůže v boji s Pánem Zla. Po městě jsme rozmístili pár kešek (krabička, kam děti zapisují svou návštěvu místa) po nejzajímavějších humpoleckých místech a děti měly za úkol jich co nejvíce „odlovit“. To se nám podařilo, ještě jsme stihli i skromné nákupy pochutin, hraček a dárků pro rodiče (máte se na co těšit). Zpátky na základnu nás zavezl vláček a v kuchyni už pro nás byly připraveny špagety na boloňský způsob.

Po večeři a večerním nástupu se děti začaly připravovat na Ministerský bál. Základna se proměnila v tábor malých čarodějů a čarodějek; nádherně vyšperkované kostýmy jsou skvělou vizitkou rodičů a dětí. Na bále nás bohužel nemile překvapil Lucius Malfoy, který si od správní rady Bradavic sehnal dekret o vyhnání Brumbála, na místo ředitele jmenoval profesora Snapa, tudíž jsou celé Bradavice de facto ovládány Voldemortem. Na bále jsme i přesto zahráli pár společenských her jako limbo, zvolili jsme nejlepší kostýmy (kdo vyhrál se dozvíte až doma). Bál skončil asi v půl jedné.

Lupo Oliatore a Keta Dobbyová