Letní tábor Kamenice 2012



Pondělí 23.7.

Den třetí

V 8 hodin nás vzbudil Omárek, poslal nás na rozcvičku, ranní hygienu a samozřejmě na výbornou snídani(sýrová pomazánka s chlebem). Po snídani nás čekal odchod do lesa na hru, která nesla název „Člověče, nezlob se“. Spočívá v tomhle: po lese jsou rozmístěny papírky s číslem a obrázkem, vedoucí oddílu mají „mapu“ s čísly, kvíz a hrací kostku. Děti měly za úkol chodit po oddílech, musely se držet za ruce, hodit kostkou a hodnotu, která byla na kostce, najít v lese. Dále měly děti za úkol najít číslo, zapamatovat si obrázek, přijít za svým vedoucím, povědět jim, co se pod číslem ukrývalo za obrázek a když byla odpověď správná, jejich vedoucí jim řekl otázku, na kterou děti musely najít správnou odpověď.

Po vyčerpávající dopolední hře jsme se odebrali zpátky do tábora, dali jsme si výbornou pórkovou polévku a buchtičky se šodó. Následoval polední klid, při kterém děti uvítaly otevření krámku.

Odpoledne jsme se opět přemístili do lesa hrát Byrokracii. Děti musely sehnat „Povolení ke vstupu do odboru záhad“. Samozřejmě, že se Vaše ratolesti snažily a někteří toto povolení získali. :)

No a pak jsme utíkali na večeři(kuskus se zeleninou – mimochodem, výborná záležitost:) ), po ní jsme my, vedoucí, pořádali kroužky (Palermo, fotbal, volejbal...)

Večer ale ještě nekončí, když se setmělo, odebrali jsme do lomu podívat se na Smrtijedskou scénku, kde jsme se dověděli spoustu důležitých informací. Vrátili jsme se do tábora a dali dětem dobrou noc. Zase zítra :)

mikro Popi

Dnes také vyšlo první číslo táborových novin.