Letní tábor Kamenice 2022



Čtvrtek 28. července 2022

Před osmou ráno slyšíme hrát českou hudbu tematickou k ránu. Tak vstáváme, převlíkáme se a jdeme na hřiště. Tam se společně zahřejeme a protáhneme, abychom byli přes den použitelní. Pak už pospícháme na snídani s ešusem a hrníčkem v ruce, jsou totiž cereálie s mlékem a jako obvykle čajík na zahřátí.

Poté, co nám snídaně slehne, se sejdeme na nástupu a řekneme si důležité informace ke hře. Na hru jdeme na louku, hraje se totiž Famrfpál. Hrají dva týmy proti sobě, každý po sedmi hráčích. Mají vyhrazené pole, ve kterém jsou dvě brankoviště se třemi obručemi, do nichž mají oddíly cíl se strefit. Obruče ale brání brankáři, z každého týmu jeden. Dalšími členy týmů jsou čtyři střelci, tedy ti, kdo hází do obručí. Pak už jen dva odrážeči, jenž mohou pomocí hadráků vybíjet střelce či odrážeče z druhého oddílu. Celou hru komplikují košťata – izolační trubky, které musejí mít všichni hráči po celou dobu mezi nohama a přidržovat si je alespoň jednou rukou. Jakmile hráč koště pustí nebo jinak poruší pravidla, běží do brankoviště, napočítá do 10 a vrací se do hry.

Po dohrání všech 16 zápasů (všechny oddíly proti všem a vedoucí proti all star týmu dětí) jsme se vrátili zpět do základny. Rovnou jsme si došli pro dva ešáky a příbory a razili jsme do jídelny. Žaludky jsme zaplnili vývarem a vynikajícími špagetami bolognese. Po odpoledním klidu jsme si dali krátký nástup, došli si pro věci na další hru a společně se podívali na další scénku. V té jsme mohli vidět všechny čtyři hrdiny Jumanji, jak se vrací skrz televizi zpět do reálného světa a bylo na nich poznat, že jsou rádi, že jsou zpět.

Po scénce jsme se vydali na poslední hru letošního tábora (fňuk). Hrou byla jako každý rok závěrečná etapovka. Děti vyrazily po oddílech a pronásledovaly u toho různé postavy, buď ty hlavní kamarády z reálného světa anebo jaguáry. Sešly se u tunelu, aby se spolu podívaly na poslední scénku. V té čtyři reálné postavy dosáhly svých tužeb, které jsme mohli poznat na dřívější scénce. Poté se ale stalo něco nečekaného. Svět Jumanji se stal realitou a naši kamarádi se ocitli opět v džungli. Dostali indicie, kde v táboře mají hledat poklad, pro něž se vydali ihned od brány.

Po příchodu do tábořiště jsme se nadlábli výbornou kuřecí čínou s rýží. Večer jsme měli volný program jen do té doby, než se šlo do lesa na noční kotlíky. Je to velmi podobné hře latríny, rozdílem ale je hra po tmě. Je vyznačen kruh, v jehož středu je kotlík. Děti se snaží vhodit do něj lísteček se svým jménem. Překážkou jsou vedoucí, kteří jsou rozmístění po lese a děti chytají. Pak už jsme se vydali zpět do tábora a šli na kutě.

Žůženka


Prohlížet fotky