Letní tábor Kamenice 2022



Sobota 23. července 2022

Ani jsme se nenadáli a jsme v půlce tábora. Každodenní nabitý program, do toho perné počasí, dá zabrat i ostříleným táborníkům, a tak jsme dnes měli program méně náročný.

Odstartovali jsme rozcvičkou a houskou s lučinou. Do jídelny jsme si s sebou přinesli i škrabky, abychom po jídle mohli škrábat a škrábat a škrábat. Na nástupu si děti znovu vyzkoušely včera naučené základy první pomoci, když se najednou bez varování všichni vedoucí skáceli k zemi. Následně jsme dostali krásná, mintově zelená táborová trička. Rovnou jsme se tedy, jako každý rok, vyfotili. Nejprve fotku všech účastníků tábora a poté samostatně každý oddíl.

Zbytek dopoledne jsme strávili kulinařinou. Po oddílech děti dostaly ingredience – mouku, sušené droždí, kmín a sůl a dostaly za úkol upéct na ohni svůj vlastní chleba. Zbytek předobědového programu zaplnila část filmu Jumanji, jímž je inspirován letošní tábor.

Obědvali jsme špenátovku a sekačku s bramboračkou.

Poté, co si všichni umyli svoje ešusy, si sbalila eráry na zítřejší puťák a většina se přesunula opět do diskárny dokoukat rozkoukaný film.

Ani odpo jsme neopustili tábor, hráli jsme pevnost Boyard. Po táboře bylo rozmístěno 14 stanovišť. Děti prokazovaly svoje schopnosti v různých disciplínách. Mimo jiné ve skoku do dálky, ve výdrži v planku, v souboji v páce, bowlingu, člunkovém běhu, ve střelbě ze vzduchovky, v umění tance, ve výdrži ve visu na tyči, ve slalomu s kolečkem nebo se snažily udělat co nejvíce dřepů za minutu.

Véčovali jsme fazole s chlebem a pak jsme si sbalili saky paky na zítřejší putování. Ve večerní scénce naše hrdinná čtveřice získala informace o tom, kde se nachází socha Jaguára, tím pádem i Coleslaw a zároveň i Boleslav a s nimi i tři kameny moci.

Týnka


Prohlížet fotky