Letní tábor Kamenice 2022



Pátek 22. července 2022

Dnes jsme z postýlek vstali všichni plní očekávání. Čekal nás celodenní program, ale zatím jsme nevěděli, co přesně. Rozcvičili jsme se, chleba s nutellou zapili čajíčkem a po nástupu jsme po polovinách oddílů vyrazili na trasu. Na prvním stanovišti jsme zjistili, že téma dnešního dne bude zdravověda. Dopoledne jsme prošli 12 stanovišť. Učili jsme se, jak zavázat kotník a koleno, jak správně vyndat klíště, důležitá telefonní čísla, rozeznat žilní a tepenné krvácení a zastavit jej, resuscitaci a první pomoc, co dělat při astmatickém záchvatu nebo jak se chovat k lidem, kteří upadli do šoku.

Kolem druhé hodiny odpolední jsme zažili jednu zvláštnost. Buřtguláši normálně narostly nožičky a přiběhl k nám, abychom ho mohli sníst.

S jablíčkem v ruce jsme se vydali na druhou, už kratší část. Tentokrát si děti vyzkoušely svoje nově nabyté zkušenosti v praxi.

Po náročném dni na nás v táboře čekala výborná večeře.

Aby toho nebylo pro dnešek málo, večer se naše stará škola přeměnila na moderní disko klub a svá těla do rytmu hudby rozvlnili úplně všichni.

Týnka


Prohlížet fotky