Letní tábor Kamenice 2010

 

Neděle 1.8.

Dnes ráno jsme posnídali výborný domácí závin a začali se připravovat na puťák. Sbalili jsme si spacáky, karimatky, ešusy, medvídky, vedoucí nám přibalili chleby, paštiky, vodu a okolo jedenácté jsme vyrazili. Počasí nakonec vypadalo a i nadále vypadá, že nám na puťáky letos vyjde téměř ideální - bez deště a žádné extrémní vedro.

Tábor se rozdělil na čtyři skupiny, z nichž každá šla na puťák tábořit jinam:

1. a 6. oddíl

Oddíly Kuby a Chorcheho se usadily na poloostrově rybníka Paletáč u Květinova. Jak jsem tak pozoroval, k večeři to vypadá na špízy v alobalu. Vedoucí této skupiny jsou v lehkém oslabení, protože Jana Popina se včera večer nečekaně přesunula na marodku. Cesta do Květinova se také neobešla bez komplikací, neboť v obvyklém balicím zmatku zapomněli v táboře sýry a nakonec i otvírák, byla tedy nevyhnutelná změna jídelníčku doprovázená otevíráním konzerv s paštikou velmi netradičním způsobem. Chorche nakonec mohl děkovat svému tátovi, že mu z Ruska přivezl tak báječný nástroj na všechno.

2. a 5. oddíl

I této skupině, která zamířila prozměnu na sever, se nevyhnula katastrofa v podobě náhle ulehlé vedoucí, v tomto případě to odnesla Renda, no aspoň jich je na marodce víc a nenudí se. Na moji radu tedy oddíly Matese a Vojty vyrazily k Orlovně u Kejžlic, kde jsem někdy před dvěma lety objevil pár plácků vhodných na puťák, ale od té doby je zatím nikdo nevyzkoušel, takže toto je premiéra, každopádně již teď to vypadá, že se i tato místa zařadí do puťákových all stars. Jedinou vadou na kráse bylo snad jen neočekávané lehké vybočení z trasy pochodu, protože naši mistři navigace se spokojili pouze s mapou a letmým brífingem, což se ve složitém systému cest napříč Panským lesem, kde je navíc i turistické značení již léta zanedbané, ukázalo jako poněkud svérázné rozhodnutí. Nutno však podotknout, že ono vybočení z trasy na druhou stranu umožnilo účastníkům tohoto puťáku shlédnout malebnou vísku Čejov. Poté všichni v pořádku dorazili do cíle své trasy.

3. a 4. oddíl

Oddíly pod vedením Lu a Šišouna neponechaly nic náhodě a rozhodly se pro osvědčené místečko v lese u rybníka Tuksa za Krasoňovem. Skupina se rozdělila ještě na dvě skupinky s různými trasami, aby se maximálně využil potenciál sil. Majitel pozemku neměl s našimi táborníky sebemenší problém a byl dokonce tak hodný, že jim půjčil své ohniště a železné pruty na opékání buřtů. Díky!

7. oddíl

Jájin oddíl se také vydal na osvědčené místo a tím je Sýkorův mlýn též nedaleko Krasoňova. Dokonce to vypadá, že strhli kamenický rekord v rychlosti přesunu útvaru v terénu. Bohužel, když jsem tam přijel odpoledne se zásobami, hodili mě za odměnu do rybníka. Aby si to pak u mě vyžehlili (se zásobovačem je lepší býti zadobře), pozvali mě na večeři, takže tam za chvíli vyrážím. Doplnění po návratu: Večeře byla výborná, kuře po arménsku se sýrem a šunkou v alobalu s pečenou bramborou nemá chybu!

James Půda



Další fotky z tábora jsou v naší fotogalerii.