Letní tábor Kamenice 2010

 

Úterý 27.7.

7:30

Zvoní budíček a děti se pomalu hrabou z postýlek, dnes se ani nevzbudily dříve, než začala hrát hudba na probuzení. A protože jsou ještě rozespalé, trvá jim trochu déle se seběhnout na rozcvičku. Rozcvička není náročná, jen protáhnout a zahrát vybíjenou. Oblíbené medové máslo, co je ke snídani, mizí jak pára nad hrncem. Vypadá to, že nám dnes bude počasí přát.

9:00

Sedíme na půdě připraveni a plni očekávání, co se odehraje v další scénce. Nejdříve nám Obi-wan Kenobi ukazuje, jaké jsou druhy využití Síly a nechává to vyzkoušet i padawany. Zatímco Pery nemá problém se zvednutím lahve pomocí Síly, Matymu Kočkovi to né a né jít. Dále jsme varováni, že senátorka Mont Montha byla unesena, a že ji musíme zachránit z rukou galaktické mafie. Takže naše dopolední hra se týká sledování stop, které únosci za sebou nechali, musíme si promluvit s ochrankou senátorky a procvičit detektivní schopnosti.

13:00

Oběd, nudlová polívčička a buchtičky se šodó. A před námi dlouhý polední klid.

15:00

Nástup, na kterém se dozvídáme, že je před námi ještě jeden háček, než budeme moci senátorku zachránit. Ano, už víme, že ji unesla celogalaktická mafie „Černé slunce“ v čele s princem Xizorem na planetu Courusscant, ale vyžádat si povolení k přistání na této planetě nebude nic lehkého.

18:30

Konečně si naši mladí padawani vyběhali potvrzení pro přistání, tedy aspoň většina z nich. Hra byla dosti náročná a tak se s potěšením odebíráme zpět do tábora a těšíme se na večeři. Kuchařky nám připravily výborný buřtguláš.

20:00

Nyní probíhají v táboře „kroužky“ a děti mají možnost si vybrat, co chtějí takto k večeru dělat. Vybírají z volejbalu, fotbalu, diskusního kroužku, Palerma a dalších.

A až se setmí, půjdeme si do lesa zahrát hru „kotlíky“, kdy se děti plíží přes les ke kotlíku, osvětleném loučemi, a vedoucí je u toho, skryti v černém, chytají.

Tak tedy pro dnešek dobrou noc a zítra vám zase něco pěkného napíšeme.

Jája



Další fotky z tábora jsou v naší fotogalerii.