Lyžák 2010

6. - 13.3.2010

Letos jsme se opět po jednoroční odmlce vydali na jarní prázdniny na lyže. Přestože jsme jeli až v půlce března, počasí nám přálo a sněhové podmínky byly perfektní. Pro letošní rok jsme si vybrali Krkonoše a po dobrých zkušenostech z minulosti jsme se vydali do Strážného, hotelu Vltava. Vzhledem k tomu, že nás jelo méně, než obvykle, vyrazili jsme za pomoci kamarádů osobními vozy. Cesta nám uběhla o to rychleji a pohodlněji.

Počasí nám skutečně přálo a k nezvykle nízkým teplotám, kolem -10°C přes den, nám skoro celý týden svítilo sluníčko. Naše lyžařské schopnosti jsme procvičovali jak na sjezdovkách na našem kopci, tak i v blízkém středisku v Herlíkovicích, kam nás vždy ráno dopravil skibus. Vzhledem k nižšímu počtu účastníků zbyl čas i na výcvik snowboardingu, nejen u našich dětských účastníků. Abychom si odpočinuli od sněhových radovánek, vydali jsme se ve středu podívat do nedalekého Vrchlabí. Návštěva města byla příjemným zpestřením programu, až do té doby, než jsme museli donutit vlastní nožičky vylézt zpět k našemu hotýlku, pro některé z nás to byl větší výkon než na lyžích.

Po celou dobu pobytu se o nás staral šikovný pan kuchař, na jehož stravu si snad může stěžovat jen Evička, která nám nejedla masíčko. Ani výroba obědových balíčků do Herlíkovic našemu kuchaři neudělala vrásky a večerní buchtičky a koláčky nám vždy přišly k chuti.

Co říci na závěr? Užili jsme si příjemné jarní prázdniny, zlepšili své lyžařské a snowboardistické schopnosti. Kristýnka, která stála na snowboardu poprvé, některé z nás hravě strčí do kapsy. A už teď se těšíme na příští zimu, kdy si pobyt na horách určitě užijeme znovu.

Chorche