Letní tábor Kamenice 2020



Sobota 18. července 2020

Na rozdíl od roku minulého nás slunce tentokrát při odjezdu tolik netrápilo a dokonce ani s autobusy nenastaly žadný čachry machry. Po změření teplot a vybrání všech dokumentů nezbývá nic jiného než se čapnout kufry a krosny, naládovat je do autobusu a pak čapnout i děti a naládovat je na sedačky. Krátce po třetí hodině je mise úspěšná a vyrážíme směr Kamenice.

Na začátku cesty se chvíli plížíme přes zúžení, nicméně na poměry D1 je doprava bez problémků. Po příjezdu vykládáme děti, pak děti vykládají kufry a vedoucí je u toho vesele povzbuzují… A někteří i příkládají pomocnou ruku. S bagáží vyloženou se přesouváme na hřiště, kde se rozdělujeme do šesti oddílů. Následuje rozdělení stanů, bleskurychlé povlečení matrací a hned potom véča.

V průběhu toho všeho tak střídavě cedí, tak tasíme holinky a pláštěnky a opravujeme těch pár protékajících stanů.

Po véče se zabydlujeme ve stanech a zevlíme. Před večerkou se odebíráme na první táborovou scénku. Seznamujeme se s pěti sourozenci, záporákem Salazarem a čtyřčlennou opozicí – opilcem Tulamorem, tupounem Bezvousem, nadějí rodiny Jackem ml. a krásnou Siri. Každý z pěti sourozenců dostal od Jacka seniora kus mapy vedoucí ke Kalichu věčného mládí. Jako poslední zůstává v místnosti Jack senior a Salazar. Bez váhání Salazar tasí šavli a chladnokrevně probodává Jacka seniora. Tím začíná příběh zrady, nenávisti a Salazarův boj o získání Kalichu.

Pac a pusu, dobrou noc.

Tomík


Prohlížet fotky