Letní tábor Kamenice 2018



Sobota 21. července 2018

Pokud mě pamět nešálí (což se dost mohlo stát, vzhledem k tomu, jaký bylo vedro), tak jsme první den zvládli bez komplikací. Tímto děkuji rodičům za vzornou přípravu posudku, přihlášek, kopií OP a všeho dalšího, jste skvělí. Dokonce i Pán dálnic požehnal, takže ani legendární D1 nám tentokrát nezhatila plány a do kočáru na čtyrech kolech se naloďujeme podle plánu. Podle plánu i přijíždíme do Kamenice. Vykládáme kufříky plněný pravděpodobně cementem a cihličkama. Jinak si v kruhu vedoucích jejich váhu vysvětlit nedokážeme. Před večeří ješte stíháme rozdělit děti do sedmi famózních oddílů a třiceti-něco stanů.

Před vepřovým rizotem ješte absolvujeme úvodní nástup, kde se dozvídáme vše, co potřebujeme vědět. Například kudyma se chodí na záchod.

Den se uchyluje ke konci, a to znamená jediné. Jsme svědky první scénky, která nás zasazuje do světa Galaktického impéria pod vládou samozvaného císaře Palpatina. Jakožto jeho věrných kadetů bude naším prvním úkolem absolvovat komplexní vojenský výcvik.

Po scénkovém brífinku už je čas na čištění zoubků a hají. Během noci nám trošku sprchlo, ale do stanu nikomu nenateklo, takže pohoda.

T.


Prohlížet fotky