Jarní prázdniny 2008

23.2. - 29.2.2008


Reportáž z pondělí

Uběhl nám další den a volný čas, který děti využívají k odpočinku, hraní deskových či jiných her, já věnuji zprávičce o tom jak se tu máme.

Takže: máme se pěkně. Sluníčko svítí, květy pučí a sníh taje.

I když pravdou je, že dnes dopoledne trochu pršelo. Byli jsme ve ski areálu "Severák" a pár studených kapek se na nás sneslo. Ovšem při odpolední procházce na nedalekou rozhlednu "Nisanka" už svítíčko slunilo a skutečně jsme viděli i pučet první květy. Z rozhledny jsme se rozhlédli... do dalekých i nedalekých krajin, viděli Ještěd (na který si možná pojedeme zalyžovat) a spoustu dalších krás. Jinak vám musím říct, že tu neskutečně dobře vaří, zhubnout se teda tady skutečně nedá. K snídani švédský stůl, kde si každý přijde na své, k obědu rajská polévka a dukátové buchtičky se šodo a večeře, pečené kuře s rýží a salátek navrch.

Během minulých dnů si někteří z nás vyzkoušeli i místní saunu, do které se zítra odpoledne či vpodvečer chystáme znovu. Škoda jen, že místní minigolfové hřiště teprve bude procházet úpravami po zimě a nyní je v nepoužitelném stavu.

Ještě něco málo k lyžování. Vzhledem k skutečně šikovným lyžařům z našich řad, jsme se rozhodli, že klasická čtyři družstva dle výkonnosti letos nevytvoříme. Pět dítek, Filípek Švarc se sestřičkou Adélkou, Terka a Terka a Sára, lyžují na menším vleku, kde se učí základům a zlepšení jejich obloučků. Všichni ostatní lyžují na dalších třech větších sjezdovkách. Sníh nám zatím na sjezdovce drží, tak doufejme, že to tak bude i nadále.

Tak a je deset hodin, čili večerka. Jdu pomoci zahnat děti do postýlek a se staršími se pak podívat na oblíbeného doktora House. Dobrou noc…

Jája