Mikuláš 2023

Neděle 3. prosince 2023

Tradice naší mikulášské procházky byla letos oživena. Jako každý rok jsme se sešli na Náměstí Míru, ale naším cílem byl park Grébovka ve Vršovicích. Pod sněhovou pokrývkou a pořádnou kosou, kterou nám daroval Svatý Mikuláš, jsme zažili začínající vánoční atmosféru.

S doprovodem Mikuláše, andělů, čertů, vedoucích, rodičů a tří kočárků jsme vyrazili z Náměstí Míru směrem na Náměstí Jiřího z Poděbrad. Během sněhové poutě po Vinohradech nám sv. Mikuláš ukázal první mrakodrap v Čechách. Naše další zastávky byly v kouzelných Sadech Svatopluka Čecha, kde jsme pozorovali bruslaře na kluzišti. Poté jsme zamířili k Náměstí Jiřího z Poděbrad, které už bylo co by kamenem dohodil. U kostela Nejsvětějšího Srdce Páně jsme rychle upalovali dál, jelikož jsme se touto budovou dětem moc nezavděčili.

Rychle jsme zamířili směrem k Vinohradské vodárně, kde nám čertík Dodík povyprávěl o historii místa. Pokračovali jsme do Vršovic do Haroldových sadů, kde jsme obdivovali bývalou Vršovickou radnici. Nakonec jsme jen seběhli kopec a ocitli se v Grébovce. Naši procházku jsme zakončili v umělé jeskyni jménem Grotta. Zde dětičky Mikulášovi, andělům a čertům přednesly básničky a zazpívaly písničky, za což obdržely balíčky s výslužkou.

Věříme, že naše zasněžená procházka byla úspěšná a těšíme se na vás opět při nějaké další akci. Pro ty, kteří nemohou přijít, přejeme klidné a krásné Vánoce, bohatého Ježíška a šťastný Nový rok.

Anděl


Prohlížet fotky