Bourání stanů 2023

8. - 10. září 2023
15. - 17. září 2023

Bourání I

A je to zase tady!
Rok se s rokem sešel a nastala ta nepříjemná věc - bourání stanů. Už při pátečním příjezdu jsme nelenili a začali jsme vyndávat a uklízet matrace a skřínky ze stanů. Do našich řad přibylo také několik nových tváří z řad dětí. Začali jsme je se vším seznamovat a věříme, že budou platnými a cennými členy našeho kolektivu. V sobotu po snídani jsme se rozdělili do několika skupin. Tyto skupiny měli za úkol rozebírat stany, uklidit kůlnu, aby bylo kam schovat přes rok stany a někdo nám samozřejmě musel uvařit, aby nám naše bříška nestrádala a práce nám šla lépe od ruky. Také nás čekalo sundání koryta, ve kterém si na táboře děti čistí své zoubky. Po náročném rozmontování a uklizení všech stanů a placu jsme si za odměnu vychutnali výbornou večeři v podobě kýty na ohni a užívali si ještě posledních "letních" večerů u ohně. Nedělní práce spočívala v úklidu baráku, sundání stožáru a přípravě oběda a dalších drobností. Velký počet pomocníků byl znát a stihli jsme spoustu věcí. Už se připravujeme a těšíme na příští víkend.

Bourání II

Uběhl týden a my jsme opět na místě činu. Opět jsme po pátečním příjezdu nelenili a sundali jsme plachtu z jídelny, stoly a lavice. Po sobotní snídani nás čekal velký úkol - naštípat dříví a uklidit ho do sklepa, abychom měli čím topit na podzimkách. Samozřejmě nesměl chybět i tým kuchařiček, které se staraly o naše hladová bříška. Nesměl chybět ani náš hlavní sekač trávy na pozemku. Po velmi náročném dni nám velmi přišla vhod poslední letošní venkovní grilovačka. Unaveni a s plnými bříšky dobrot jsme všichni brzo ulehli do postýlek. Neděle už pro nás byla ve znamení uklízení, vaření, dodělávání posledních věcí a zase uklízení. Všichni jsme do toho pustili s plnými bříšky po výborném obědě a práce nám rychle mizela pod rukami.

Počasí nám naštěstí obě brigády přálo a to naší práci samozřejmě jen prospělo. Už se nemůžeme dočkat na podzimky, na všechny ty dětičky, které ten náš domeček zase hezky oživí a rozzáří.

Markét

P.S. děkujeme všem, kteří se těchto dvou brigád zúčastnili a se vším pomohli.


Prohlížet fotky