Bourání stanů 2022

9. - 11. září 2022
16. - 18. září 2022

Bourání I

Každým rokem přichází tento smutný okamžik. Léto nám skončilo, děti usedly do školních lavic vstříc novým vědomostem a zážitkům a nám nezbylo nic jiného, než odjet zbourat tábor. Už v pátek jsme vynosili matrace ze stanů. V sobotu jsme se rozdělili do pracovních skupin a v 10h naše práce začaly. Část z nás měla za úkol uklidit kůlnu, abychom měli kam uložit stany. Druhá skupina zahájila práce na place a bourala jeden stan za druhým. Třetí skupina měla za úkol nařezat dřevo, abychom měli na podzimkách a přes zimu čím topit. A poslední skupina měla důležitou funkci. O jakou funkci se jednalo? To je přece jasné. Jednalo se o vaření, aby nám bříška nestrádali a měli jsme dostatek sil. Práce bylo opravdu hodně, a tak nás k večeři potěšila šunka pečená na ohni a volná zábava. Kdo by čekal, že v neděli už bude klid, tak je na omylu. Ani v neděli nikdo nelenil a práce pokračovali. Sundali jsme koryto, kde si dětičky myjou zoubky a i stožár na vlajku už visí v chodbě. Práce máme i nadále hodně, a proto již cesty směřuji k druhému bourání, kde dokončíme zbytek.

Siláci

Bourání II

Venku se ochlazuje, dny se zkracují, a to znamená jediné. Tábor je nutno připravit k zimnímu spánku. Spousta práce jsme udělali už před týdnem, nicméně v Kamenici je vždy co dělat.

Začali jsme už v pátek večer. Rozebrali jsme pár stanů, které bylo ještě potřeba natřít a připravili jsme je do jídelny.

V sobotu jsme nelenili a hned od rána naše ručičky pracovaly na plné obrátky. Část z nás se vrhla na již zmiňované natírání stanů. Jiní rozebrali a uklidili zbývající stany. Další kamarádi čelili postrachu jménem úklid horní půdy, která je plná různých věci potřebných k táboru, od kostýmů, přes různé papíry a pastelky až po věci do krámku. Jedna úžasná osůbka posekala trávu na celém pozemku a další úžasná osůbka ostříhala naše víno a ostříhala stromky kolem plotu. Ty nejúžasnější osůbky se staraly o přísun energie a v kuchyni krájely a míchaly a pekly a smažily a vařily. Večer jsme se odměnili grilováním šťavnatých plátků vepřového a klobásek.

Řídíme se heslem, že neděle rozhodně není od slova nedělat, a tak jsme se vrhli na další kolo prací. Sundali jsme plachtu z jídelny, odnosili jsme dřevěné desky stolů a laviček a důkladně jsme uklidili celý barák místnost po místnosti.

Počasí nám nakonec docela přálo, a tak jsme si i tuto brigádu užili na plno. Také nás provázela hřejivá myšlenka na blížící se podzimky a na to, že náš baráček bude opět plný dětských hlásků.

Týnka

P.S. Děkujeme i natěračům z prvního bourání, na které se zapomnělo.


Fotky z prvního bourání:


Fotky z druhého bourání:

Prohlížet fotky