Podzimky 2016

25. - 30. října 2016

Jako již každý rok jsme se vydali strávit podzimní prázdniny v Kamenici. Sraz byl na Hlavním nádraží a mnoho z nás se nemohlo dočkat, až konečně nastane ta správná hodina, přijede náš vlak a budeme moci jet za dobrodružstvím. Naložili jsme své věci do auta, rozloučili se s rodiči a vyrazili jsme. Cesta vlakem byla dlouhá, ale zábavná, když už jsme dorazili do Kamenice, dali jsme si večeři, řekli si nějaké informace o tom, kdo kde bude spát, a mohli jsme se jít ubytovat. Pak už nás čekal jen spánek.

Budíček byl každé ráno v půl osmé. Po budíčku následovala snídaně a příprava na cestu do lesa. Počasí bylo chladné, ale to nám vůbec nevadilo. Zahřáli jsme se hraním oblíbených her. Hráli jsme Hranice, Maršála a špiona, Hadrákovku, Pevnost Boyard, Etapovku a Šaška a krále. Většina her je pro nás známá, proto jsme se nezdržovali dlouhým vysvětlováním a mohli začít hned hrát. Ale jedna hra pro nás byla přece jen neznámá. Hra se jmenuje Šašek a král a hraje se na principu vybíjené, takže pro nás nebylo zas tak složité její pravidla pochopit. Tuto hru si zkusili zahrát i vedoucí, tvořili jeden tým a proti nim bylo všech 26 dětí.

Jeden den jsme naší zábavu směřovali trošku jinak. Vydali jsme se s dětmi do Havlíčkova Brodu do bazénu. Před odchodem byl brzký oběd, pak už jen následovala cesta na vlak, jízda vlakem a hurá do vody. Kdo chtěl, mohl plavat nebo jít na klouzačku. Většina samozřejmě využila volby klouzačky. Hodina a půl v bazénu utekla velmi rychle, naštěstí vlak jel až za hodinu, a tak jsme nemuseli pospíchat. Kdo chtěl, mohl si v bufetu koupit pití nebo nějaké občerstvení. Po návratu následovalo pověšení mokrého prádla, večeře a večerní program. Večerním programem byla hra Dobývání tábora.

Nastal poslední den, který se nesl ve volnějším duchu. Rozehráli jsme s dětmi hru Mafie, kde si každý vylosuje, koho má zabít, kde a čím. Hra je to velice oblíbená a náročná na taktiku, a proto nás tak baví. Tuto hru jsme hráli v průběhu celého dne, navíc ten den bylo velice krásné počasí, a proto jsme se vydali hrát i ven na zahradu. Svítilo sluníčko a bylo to příjemné odpoledne. Po večeři následovala diskotéka, pak už jen spánek.

Poslední den nám nezbývalo nic jiného, než si zabalit všechny své věci, uklidit celý barák, najíst se a vydat se na vlak na cestu zpět do Prahy. Podzimní prázdniny byly super a každý z nás si je náramně užil. Tak už nezbývá jen čekat, až nastane nějaká další akce.

Eliška


Prohlížet fotky