Orienťák jaro 2016

neděle 22. května 2016

Mohlo by to znít divně, že jsem trasu jarního orienťáku testoval 2. ledna v krátkém rukávu, ale ten den padl teplotní rekord. Dneska podle všeho taky. A to ještě začátkem týdne předpověď naznačovala, že sobota a neděle budou nejmokřejší dny a já se pomalu chystal na to, že se lidi začnou odhlašovat a nakonec budeme muset kvůli počasí akci zrušit. Sice na akce pochodového typu ideální počasí zrovna nebylo, ale nezmokli jsme!

Sraz byl na Hlaváku, kam dorazili Lu, Bambi, Šišoun, Bohouš, Kačka, Terka, Obivan, Katrin s Oliverem a já. Cestou jsme ještě v Uhříněvsi přibrali Matese, Katku a Nelu a v Říčanech do vlaku přistoupil Vojta. Byli jsme komplet. Vystoupili jsme ve Strančicích, kde na nádraží začínala pěší trasa.

Sluníčko o sobě dávalo vědět intenzivně a zásoby vody rychle mizely. Ve Svojšovicích se nám nechtě povedlo rozzuřit jednoho pejska a za chvíli štěkala už celá vesnice. Byl čas rychle zmizet. Na kraji Světic jsme u závory ve stínu poobědvali a vyrazili dál, cestou nekreslenou v mapách, ale jinak krásně schůdnou a ani kočárkáři si nestěžovali.

Oproti plánu se musela trasa trochu změnit. Došly nám nápoje, a proto jsme se v Říčanech vydali na náměstí dotankovat. Stín, zmrzlina a mravenci. Ještě společná fotka v dobytém městě a směle pokračovat tou výhní dál.

Kousek za Říčanama jsme ze silnice uhnuli na síť naučných stezek, po kterých jsme se dostali až do Benic, kde na nás už čekala Kiki. Šli jsme dál, cestou necestou, kde bylo pro kočárky několik komplikovaných situací, ale nakonec prošlo a projelo všechno.

Na pomezí Uhříněvsi a Pitkovic se od nás oddělili Sprinzelovi, Nela toho měla už za celý den dost a začínala být "rozbitá". My ostatní jsme se záhy chytli zelené, která nás dovedla k Botiči a pak podél něj až do Křeslic. Trasa se pomalu chýlila ke konci.

Křeslice jsme prokličkovali mimo hlavní tahy, prošli okolo statku Štít a vydali se k Milíčovskému lesu. Konečně delší kus stínu! Po čtvrt hodině pochodu jsme byli definitivně zpátky v civilizaci, před námi se tyčila betonová monstra a všichni byli rádi, že letošní orienťák mají za sebou.

Děkuju všem za účast a těším se na podzimní orienťák, kdy se po mnoha letech vrátíme na Českou Sibiř.

Ondra

Mapa trasy


Fotky od Ondry


Fotky od Lu

Prohlížet fotky