Víkend s rodiči 2015

28. - 30. srpna 2015

V páteční večer naše táborová základna v Kamenici opět ožila. Sešli jsme se v hojném počtu s některými dětmi z tábora a jejich rodiči, aby se mohli podívat, kde děti tráví tu nejlepší část léta ;)

Po té, co nás dorazila většina, jsme zapálili táborák a opekli si luxusní bezlepkové špekáčky. Seznamování a radování nad shledáním se protáhlo do pozdních hodin a nálada byla výborná, jen jsme zkraje večera nevěděli, jestli se u ohně více pečou špekáčky nebo my.

Vzhledem k velmi příznivému počasí se většina z nás rozhodla spát venku ve stanech, které zůstaly po táboře, nebo dokonce na matracích pod širákem.

V sobotu ráno nás slunce vyhnalo ze spacáků, dali jsme si k snídani rohlíky namazané vším dobrým, co dům dal, a pak vyrazili na první hru – Hranice. Úkolem bylo pronést papírek se svým jménem z jedné části lesa přes cestu (hlídanou soupeři) na druhou. Boj to byl lítý, hraničáři měli oči všude a dokonce ani brilantní taktika a strategie Vítězného týmu :-) moc nepomáhaly.

Následovalo pár krátkých her, ve kterých jsme si zopakovali všechna jména a přezdívky, a obhlídka části lesa, ve kterém děti na táboře tráví většinu času. Podívali jsme se na pevnost, ze které v létě osvobozovaly Agenta Pí a zašli jsme i k jezírku, které sloužilo jako úkryt hlavního záporáka.

Po návratu do tábora nás čekal oběd a velmi intenzivní a potřebný (alespoň pro některé) polední klid. Horko a únava nás ve stínu kolébaly do spánku asi 2 hodiny.

Odpoledne jsme se vrhli na Pevnost Boyard. – Děti pro nás na stanovištích připravily různé úkoly, jako bylo proběhnutí překážkové dráhy, střelba ze vzduchovky nebo lovení bonbónu v míse plné mouky. Přesvědčili jsme se o netušených fyzických kapacitách i psychické odolnosti většiny zúčastněných a pak si dali pro relaxaci lážo plážo volejbal, badminton a deskové hry, Kuba s Matyldou si postavili z matrací pevnost...

Po večeři následovalo všemi očekávané promítání velkolepého megafilmu Agent Pí. Všichni zavzpomínali na natáčení a vychutnali jsme si jak občerstvení (nanuky a chipsy) tak kulturní zážitek (mně se nejvíc líbilo střílení a výbuchy :-)

V neděli ráno, kdy nás Venca Nerad vybudil hitovkou od Vency Neckáře „Je ráno, Anno“, jsme vyrazili na Obchodování. Děti si opět vyměnily úlohu s vedoucími a na svých stanovištích nabízely za různé ceny všelijaké zboží. Úkolem je někde levně nakoupit, jinde draze prodat a vydělat tak co nejvíc.

Snad proto, že za sebou neměli týdenní spánkový deficit jako na táboře, snad proto, že se k této hře ze strany soutěžících dostanou jen jednou za rok, všichni vedoucí a praktikanti se do toho pustili s plnou vervou. Rodiče měli mít teoreticky u svých dětí protekci, ale dřely z nás kůži ze všech stejně :-)

Policista Majkl, který hlídal, zda nepašujeme ilegální zboží, získal mnoho zkušeností (hlavně, že všichni pašeráci lžou a je potřeba jim náklad prohledávat velmi důkladně :-)

Protože si libujeme v paradoxech, Vítězný tým nakonec skončil druhý, ale užili jsme si to všichni.

Tak zase příště! Třeba na výletě „Loučení s létem“ 20. září!

Obivan


Prohlížet fotky