Velikonoce 2014

čtvrtek 17.4.

Dnes se děti i vedoucí po snídani připravovali u deskových her na odpolední túru. Po sekané s kaší se dítka setkala s drakem. Chudák drak se svěřil, že za svůj dlouhý život ještě nezažil opravdové Velikonoce a že chce své vajíčko. Odkázal je tedy na čarodějnici, která se nacházela na Černé hoře. Vyvezli jsme se lanovkou, kde jsme se mohli kochat krásnou krajinou Krkonoš a po cestě dolů jsme pátrali po čarodějnici. Když jsme babu našli, tak dětem předala šifru, která je navedla k nalezení vajíčka. Po doražení na penzion nás bolely nožičky a vzpružila nás až večeře v podobě buřtíků a klobásek na grilu. Po jídle následoval večerní program a vytoužený spánek.

pátek 18.4.

Po vydatné snídani děti vyluštily šifru od čarodějnice a zjistily, že mapa k vejci se nachází kdesi, kde se malé děti učí jezdit na prkýnkách. Vydatné prohledání Strážného vyneslo ovoce a vyskytli jsme se na jedné ze sjezdovek, kde byla mapa ukrytá. Zapékané těstoviny k obědu nás posilnily, abychom mohli podle mapy najít vajíčko, ale čekalo nás překvapení. Byla to opět čarodějnice. Místo očekávaného vajíčka nám dala pouze další šifru, kde stálo, jak by mělo vypadat vajíčko, aby byl drak šťastný. Aby to nebylo lehké, tak jsme se dozvěděli jenom část vzhledu. K večeři jsme si pochutnali na kuřecím plátku s americkými bramborami.

sobota 19.4.

Co byste čekali? No přece vydatnou snídani. Následovně jsme šli před náš penzion hrát "BANG", ale bohužel nás u toho přerušil drak a vyptával se na vajíčko. S politováním jsme mu museli říct, že nám ho čarodějnice nedala, ale že se budeme velmi snažit ho získat. Vydali jsme se do nedalekého lesa hledat vajíčko, ale žádné jsme nenašli a začali jsme stavět domečky pro obyvatele lesa. Z ničeho nic se objevila čarodějnice. Slíbila nám, že pokud vyhrajeme hru "hranice", tak nám dá vajíčko a zároveň nám darovala další šifru ke zdobení vajíčka. Na oběd jsme měli buřtguláš. Po obědě jsme šli na menší vycházku k Hříběcí boudě, kde jsme si dali na osvěžení kofolu. Měli jsme štěstí, dorazili jsme do penzionu, než nás stačil zasáhnout déšť. Dali jsme si opečené stehno s rýží a děvčata nám předvedla velkolepou taneční show, po které se šlo rovnou do hajan.

neděle 20.4.

Jelikož bylo venku nádherné počasí, strávili jsme dopoledne venku hraním spousty drobných her. Jako například "evoluce" nebo "maršál a špión". Po ovocných knedlících k obědu nám dala čarodějnice další šifru, která skrývala poslední část ozdobení vajíčka a zároveň jsme ho i získali. Polední klid i odpolední program byl stráven nad zdobením dračího vejce, tvořením dalších velikonočních dekorací a pletením pomlázek. K večeři nám přichystali velmi příjemné výpečky s bramborovým knedlíkem a zelím. Po večeři nás čekalo dozdobování a dodělávání dekorací.

pondělí 21.4.

Snídaně a vyšlehání děvčat, ještě že jsme ty pomlázky udělali poctivě. Chlapci získali spoustu krásně barevných vajíček a i drak s čarodějnicí si přišli na své. Tak snad si ty Velikonoce také užili. Zbytek dopoledne jsme ještě poklízeli a balili se domů. K obědu jsme slupli ještě výborný gulášek a pak už hurá na cestu do Prahy.

Tak snad se zas sejdeme nejen na letním táboře, ale i na menších akcích, v tak fajn partě, jakou jsme měli letos na Velikonocích.

Adam a taky trochu Chorche


Prohlížet fotky