Lyžák 2014

22. února - 1. března 2014

I přes nepřízeň počasí a avizovaný nedostatek sněhu na našich horách jsme se poslední sobotu v únoru vydali do Krkonoš, abychom si užili trochu té zábavy na sjezdovce. Již při příjezdu do Strážného bylo jasné, že sněhuláků a pevností letos moc nepostavíme. A ani jsme nepostavili, celý pobyt byl spíš o sluníčku a jarním počasí.

Celý týden jsme oceňovali polohu našeho penzionu, ze kterého jsme v předešlých letech vyjížděli na sjezdovku rovnou z lyžárny. Letos však bylo vše trochu jinak, museli jsme přeběhnout přes zazelenalou louku na náš svah a tak bylo moc dobře, že to bylo jen takový kousek. Během prvních pár dní jsme zjistili, že naše sjezdovka je asi nezničitelná, protože vydržela celý týden i přes teploty vysoce nad bodem mrazu. Za celý týden jsme všichni zlepšili svůj um na jednom či dvou prkýnkách a přitom si užívali jarního počasí. Ve středu dopoledne jsme odložili lyže a vydali se na procházku ve Strážném, podívali se na druhou dětskou sjezdovku, ke kostelu a hurá na oběd. Odpoledne následoval výlet do Vrchlabí, abychom namáhali nožičky i jinak, než jen na svahu. Ve Vrchlabí zrovna vítali naší zlatou medailistku ze zimních olympijských her, tak jsme ze zvědavosti na chvilku zůstali a podívali se na část programu.

Co říci závěrem? Snad už jen, že je večer a já už 48 hodin nehrál žádné Kachny, Carrcassone, Bang, Šarády či Activity, jako každý večer v uplynulém týdnu. Anebo snad poděkování Vláďovi, Anetce, Mízákovi a Matesovi, kteří se o nás starali po celý týden a tak jsme si mohli například užít letošního prvního grilování.

Týden utekl jako voda a tak nezbývá nic jiného, než se těšit na prodloužený velikonoční víkend či letní tábor, tentokrát na pohádkové téma.

Chorche


Letos jsme opět vyrazili na jarní prázdniny do Krkonoš za lyžováním. Po příjezdu do Strážného jsme se zabydleli v našem oblíbeném penzionu U kurtu, kde se o nás a naše žaludky vždy starají na jedničku a ani letos tomu nebylo jinak. Vzhledem k jarnímu počasí jsme si přírodního sněhu moc neužili a uměle zasněžená sjezdovka se den ode dne zmenšovala, ale nakonec se lyžovalo celý týden.

Každý den jsme v lyžácích překonali louku, dostali se na svah a řádili na lyžích a snowboardech. Naši nejzkušenější jezdci věnovali hodně sil předávání svých zkušeností nám ostatním a na konci týdne to bylo vidět. Alespoň u dětí určitě. S jedním rozbitým vázáním jsme si hravě poradili a kromě pár modřin jsme se naštěstí obešli bez zranění. Jeden nejmenovaný účastník s podezřele krátkými lyžemi dokonce našel na sjezdovce lásku v růžových kalhotách ;)

Abychom si také odpočinuli, vyrazili jsme ve středu dopoledne na vycházku po okolí a odpoledne jsme se prošli až do Vrchlabí, kde jsme na náměstí přivítali zlatou olympioničku Evu Samkovou a další sportovce, kteří se právě vrátili ze Soči.

Večery jsme věnovali hlavně hrám Carcassonne, Bang, Střelené kachny, Monopoly, Activity, Šarády a co já vím co ještě. Výběr byl velký a některé další hry, které jsme přivezli, jsme si ani nestihli zahrát.

Myslím si, že jsme si všichni užili hezký týden na horách a získali spoustou nových zážitků. Těšíme se na Vás všechny zase někdy příště.

Mates


Prohlížet fotky