Víkend s rodiči 2012

31. srpna - 2. září 2012

Pátek

Blížil se nám konec prázdnin, a tak jsme se rozhodli, že pozveme na naší táborovou základnu v Kamenici i rodiče našich táborových svěřenců. Víkend měl být zaměřen na to, aby se rodiče důvěrněji seznámili s vedením tábora, základnou, okolím a hrami, které na táboře hrajeme.

Večer jsme se všichni sešli nad večeří, buřtících se zeleninou. Původní plán upéct si buřty venku nad ohněm nám bohužel překazilo počasí a tak přišla ke slovu trouba. Po večeři jsme se sešli v Bažině a zahráli si Evoluci, což je velmi zábavná hra, při které všichni vypadají jako utečenci z blázince. Nikoho tato hra však výrazněji psychicky nepoznamenala a tak jsme se s čistým svědomím vydali na půdu zhlédnout scénku. Jelikož poslední měsíc se velmi podepsal na mentálních schopnostech Moodyho, utekli mu všichni Smrtijedi. Naštěstí jako vždy duchapřítomný Snape vynalezl detektor smrtijedů, a tak jsme se je, s hrstkou studentů, vydali hledat.

A jelikož se Vysočina již zahalila do tmy, odebrali jsme se na kutě.

Sobota

Po poklidném budíčku jsme vstali do klasického sychravého humpoleckého rána. Po snídani, domácím perníku s polevou, jsme si v baráku zahráli obchodování, což je dětmi velmi oblíbená hra. Rodiče se svými ratolestmi vydělávali peníze na obchodu s legálním i ilegálním kouzelnickým zbožím. Potom následovalo všemi oblíbené Palermo, kde opět řádil Corado Catanni. A jelikož oběd byl rychle hotov, dali jsme si vynikající vepřovou pečeni s knedlíkem. Mňam!

Po trávicí meditaci jsme vyrazili do lesa na hru Maršál a špion, kterou zcela ovládlo Vojtovo družstvo, hlavně díky bojové taktice hodné velkých vojevůdců typu Napoleona a Alexandra Velikého, kterou Vojta svým spolubojovníkům naordinoval.

A jelikož se nám v lese líbilo, zahráli jsme si i na hru Bang, která slouží k seznamování a je inspirována přestřelkami na divokém západě.

Večer nás čekaly boloňské špagety a volná zábava, která byla vyplněna diskotékou, kterou bezpečně ovládl Dan alias Michael Jackson.

Neděle

Po chutném chlupatém chlebu rodiče s dětmi vyrazili na etapovku, kde si zkusili různé možné i nemožné disciplíny. Zde vynikla hlavně maminka Gábina, která by vydržela hrát „Uzdiseděl“ snad do následujícího rána.

Nakonec se nám podařilo Smrtijedy zajmout a napravit tak Moodyho renons.

Po obědě (kuře na paprice s rýží) jsme si ještě dali vynikající čokodort, protože Kristýna Tvrdíková oslavila konec svého náctiletí. Všechno nejlepší!

Pak jsme se spakovali a odjeli domů.

Mnohokrát děkujeme zúčastněným rodičům a dětem a těšíme se zase někdy příště. Už aby to bylo!

Těška a Keta