Večerní hra 2012

čtvrtek 20. prosince 2012

Je nás jen pár, co toto dobrodružství podstupujeme už léta, ale naše řady se pomalu rozrůstají. Jsme skupinka šílenců, která ze sebe dobrovolně a nezištně dělá každý rok blázny v podivných kostýmech v nějaké pražské čtvrti. Bývá pravidlem, že v den této naší „Večerní hry“ bývá ukrutná zima. Ačkoliv letošní prosinec byl celkem teplý, právě na čtvrtek byla předpověď opět o něco krutější, což nikoho z nás nemohlo překvapit.

Naše trasa tentokrát vedla Petrskou čtvrtí, což mnozí z nás ani netušili, kde je. Teď už to víme. Začali jsme své kamarády v krásných kostýmech trousit od Muzea hlavního města Prahy (na Florenci). Odtud jsme se dostali v bývalému nádraží Těšnov, kde dva sympatičtí nádražáci nemají již od 70. let práci. Následoval krásný kostel svatého Petra, kde si povídal biskup s mnichem. Přes ponocného na Petrském náměstí, který hlídal vánoční stromeček, jsme se ocitli na Nábřeží Ludvíka Svobody. Tady, u busty Jindřicha Honzla, čekají už na skupinky herečka Jitka a herec František. Kousek dál, u poštovního muzea, čekal překvapivě pošťák a překvapil nás tu s mlynářem. Cestou jsme umístili ještě strašidlo Barbuchu, vodníka s klaunem, Václava IV s Žofií a najednou jsme byli na Náměstí republiky, kde na děti u Obecního domu čekal teplý čaj.

Nezbývá než doufat, že děti si hru a krásy Prahy užívají stejně jako my a příští rok nás nenechají v Praze mrznout jen tak.

Lu a Chorche


Prohlížet fotky