Víkend bez rodičů 2011

9. - 11.9.2011

Protože máme pro příští rok spoustu kandidátů na praktikanty, rozhodli jsme se jeden z posledních slunečných víkendů strávit v naší oblíbené Kamenici a prověřit, jaký potenciál se v nich skrývá. Hned první večer museli všichni účastníci prokázat svůj důvtip a stát se členem Sněmovny lordů.

V sobotu jsme se rozhodli prověřit, jak se noví kandidáti umějí otáčet v kuchyni – musím konstatovat, že někteří by nám v příštím roce mohli jet pomáhat nejen s výchovou, ale i se škrábáním brambor :-) V dopoledních hodinách pak proběhla zkouška logiky a schopnosti komunikace při hře Létající koberec – úkolem bylo otočit deku na které jsme stáli bez toho, abychom z ní sestoupili. Nakonec jsme úspěšně vzlétli a ocitli se v Americe, kde jsme zažádali o zelenou kartu – většina z nás byla usvědčena ze sňatku podvodného, jeden pár se však vdával (lépe řečeno registroval) z opravdové lásky – moc jim to přejeme, doufám, že za nimi do Ameriky zase brzy zaletíme.

Po obědě následoval test postřehu a důvěry – „podávali“ jsme si vajíčka, vzdálenost mezi námi se stále zvětšovala, přestože jsme všichni vsázeli na to, že vajíčkový zábal si užije Myšáček, nakonec se tak nestalo… Když došla vajíčka, vydali jsme se vlakem pro nákup dalších. Naším úkolem bylo vybrat cestující, kteří s námi pojedou v kupé a ověřit si tak, jak jsme schopni mezi sebou komunikovat a dojít ke kompromisu.

Večer jsme ještě prověřili znalost okolí tábora kreslením slepých mapek a za odměnu jsme navštívili ples upírů. Když jsme zjistili, že pleť většiny z nás se na slunečním svitu blýská jako diamant, šli jsme spát a nemohli se dočkat, až to další den vyzkoušíme.

K nedělnímu obědu byla naplánovaná sekaná – zvolili jsme tedy příhodnou hru a zahráli si na mafii. V tuto chvíli byli všichni proti všem a nebylo radno komukoliv důvěřovat. Někomu se podařilo zemřít ještě dřív, než stihl zjistit, koho má zabít a stal se tak první přísadou do sekané. Nakonec si velkou hostinu užili dva mafiáni, ještě jsme jim pomohli uklidit jejich jídelnu a vydali jsme se zpět do Prahy.

Slepička kropenatá