Víkend s rodiči

3. - 5.9.2010

V pátek 3. září 2010, tedy v třetí školní den, jsme se vydali do naší táborové základny v Kamenici na „Víkend s rodiči“. Název této víkendové akce je trochu zavádějící, neboť z rodičů nakonec přijeli akorát od Godzillů, zato dětí bylo nepočítaně.

Vedoucí s dětmi dorazili do Humpolce autobusem a odtamtud se vydali pěšmo, dlouhou procházkou, směrem do Kamenice. Nutno ovšem podotknouti, že pěší přesun byl už bez věcí, jež se vešly do nafukovacího autíčka se čtyřmi kruhy.

Ten páteční večer jsme se pouze přivítali, sdělili si dojmy z uplynulých prázdnin a zavzpomínali na tábor…a také si zahráli několik her v místnosti – Palermo, kde si mafiáni ani neškrtli, anebo šarády, u kterých jsem zjistila, že bych měla více sledovat filmové dění, protože tak dobrou půlku předváděných filmů jsem v životě neviděla ani o nich neslyšela.

Pár stanů z léta jsme sice nechali postavených, ale všechny naše děti spinkaly v budově, aby jim bylo teploučko. O vedoucích se to říci nedá. :)

No a pak to konečně začalo, v sobotu a neděli jsme si hráli a bavili se a u toho i pracovali. Běhali jsme po lese, kde jsme se snažili uchránit a soupeřům uloupit skalp. Vymýšleli jsme strategie na odvrácení pozornosti a proniknutí do kruhu na hřišti. Sklidili jsme stany, uklidili nějaké ty drobnosti po táborech. Ugrilovali jsme si oběd, teda spíš naše hlavní vedoucí Liduška ho ugrilovala, včetně sebe samé. Dokonce jsme se i zabíjeli, například mopem pod třešní, či Jirkovou bundou u pračky. Kdo to vlastně vyhrál?

Zkrátka a dobře - užili jsme si pohodový a slunný víkend, který se stal echem letošního tábora a definitivní tečkou za prázdninami. Nezbývá než se těšit na další akce, z nichž nejblíže jsou podzimní prázdniny, na které se už teď těšíme.

Jája