Víkend na kolech

28. - 30. května 2004

V pátek 28. května 2004 jsme odjížděli ze stanice metra Zličín na celý víkend na kola. Jakmile jsme se všichni sešli a bagáž naložili na doprovodné vozidlo, mohli jsme vyrazit vstříc novým zážitkům.

Hned na začátku našeho výletu nás překvapily drobné závady našich kol, museli jsme si dofouknout pneumatiky, přizpůsobit výšku sedel apod. Dále jsme jeli bez jakýchkoliv technických problémů. (Až na ty tkaničky; furt mi cinkaly o kliky, a suchý zip od brašničky, který mě stále chytal za kalhoty. -pozn. Dogha)

Na první zkrácený den jsme měli naplánováno dojet do nedaleké Žiliny. Po menších zajížďkách jsme v soustředných kruzích nakonec zdárně dorazili. Čekala nás výtečná večeře, táborák a nechyběla ani kytara.

Po snídani jsme opět vyrazili na cestu. V sobotu jsme navštívili zámek v Lánech (Sedmikrásky natural; doporučují čtyři z pěti veganů. -pozn. Dogha) a hrad Křivoklát. Na noc jsme se ubytovali v Branově. Přespali jsme na zahradě, která patří jednomu z našich vedoucích.

Poslední den jsme jeli přes Nový Jáchymov, kde jsme se naobědvali a osvěžili lahodnou zmrzlinou. Pak nám nezbývalo nic jiného, než se vydat na cestu na zpáteční vlak, který odjížděl z Berouna. (A mě s Filipem nezbývalo nic jiného, než dohnat naplánované kilometry na nádražním parkovišti. -pozn. Dogha) Vláčkem jsme dojeli do Prahy, vzali si své batohy, rozloučili se a mysleli zase na další setkání.

Počasí nám přálo, svítilo sluníčko a sem tam zafoukal osvěžující vítr. Jeli jsme přes lesy, kopce i údolí, pokochali jsme se krásnou krajinou a užili si spoustu legrace.

Jediným přáním zůstává, aby se nás příště sešlo víc. Stálo to za to!

Jája

Untitled-1 Untitled-2 Untitled-3 Untitled-4 Untitled-5 kola1 kola2