Jarní prázdniny

8. – 15.2.2003

Letos poprvé jsme se rozhodli zorganizovat i jarní prázdniny. Z Prahy jsme vyjížděli v sobotu 8.2.2003 ve 13 hodin. Naším cílem byl penzion Kámen v Albrechticích v Jizerských horách. Plni nadšení a očekávání hlubokých prožitků jsme již za svítání stepovali před lyžárnou a nemohli se dočkat toho, až konečně vyjedeme na svah.

Přestože se první den ještě semtam objevovaly mráčky, nesebralo nám to dobrou náladu a hned po obědě jsme celí netrpěliví opět vyrazili na sjezdovku. Nechci nikoho pomlouvat, ale byly s námi takové exempláře, které vzbuzovaly rozruch ještě dávno předtím, než si vůbec nasadily lyže. (Ale stejně máme Vojtu rádi, že jo ?) Myslím, že kdyby se udělovaly ceny za estetický dojem, tak by to Vojta vyhrál. Naštěstí se Vojtěch nechává fotit rád (a pozornost si patřičně vychutnává), takže o tento zážitek nebudete připraveni.

Poté, co jsme prolyžovali i celý pondělek, přišlo úterý. Jak známo třetí den je den kritický a proto se lyžovat nesmí. Přes hlasitý nesouhlas (zejména vedoucích) jsme se rozhodli, že lyžovat skutečně nepůjdeme, a že si raději uděláme menší procházku. Ale protože jsme všichni zdatní a udatní sportovci, za cíl jsme si zvolili rozhlednu na nedalekém Špičáku. Cestou nás však potkalo nemilé překvapení. Nikoho z nás to předtím nenapadlo,ale rozhledna se nacházela na kopci a tento jsme proto museli zdolat. A nutno říci, že to byl pořádný kopec.

Když jsme konečně byli nahoře, dali jsme si v horské chatě limču a pak jsme vyrazili zpět na oběd. Ve středu jsme se konečně odhodlali jít lyžovat na Špičák. Bohužel, nebyli jsme sami, kdo se odhodlal jít ve středu lyžovat na Špičák a tak jediné, co zanechalo stín na jinak bezvadném zážitku byl ten dav, který tam byl s námi. Ve čtvrtek jsme pak shledali, že situace na Špičáku pravděpodobně bude dost podobná té středeční a tak jsme lyžovali raději na obecním vleku.

A aby naše sportovní zážitky byly skutečně famózní, večer jsme pak podnikli večerní lyžování při umělém osvětlení. Taktéž pátek jsme věnovali zdokonalování našich lyžařských schopností na obecním vleku. Po pátečbí diskotéce jsem pak vyrazili zpět domů.