Dobývání hradu Melechova

20 - 22.9.2002

Zde Vám přinášíme malou obrazovou reportáž z uplynulé akce. Na Melechově jsme byli již potřetí. Protože jsme na místo dorazili kolem deváté hodiny večer, čekal na nás hned první den nejnapínavější úkol. Bylo nutné nejprve potmě najít samotné tábořiště a ( což bylo ještě zajímavější ) postavit stany. Vše proběhlo nad očekávání hladce. Teprve ráno jsme mohli spatřit samotnou zříceninu. Museli jsme zkonstatovat, že je opravdu velmi zřícená.

Hned po snídani probíhalo masové čištění zubů. Po brzkém obědě jsme vyrazili na výlet do nedalekých Stvořidel. Nutno říct, že je zde opravdu krásně. Na zpáteční cestě se vyskytla drobná, ale nakonec docela příjemná komplikace. Na cestě, po níž jsme chtěli jít právě probíhalo Rallye Posázaví. Sice nás to zdrželo na téměř dvě hodiny, ale zase jsme viděli, jak se jezdí rallye.

Po návratu do tábořiště jsme si k večeři udělali vynikající špízy na ohni a po náročném výletu šli poměrně brzy spát. V neděli jsme hned po obědě vyráželi do Stvořidel na vlak. Na místo jsme dorazili proti očekávání skoro o půl hodiny dřív. Jak je vidět z fotek, tak bylo nádherně. Počasí nám i přes značné obavy nakonec přálo po celý víkend. Nepršelo a občas se ukázalo i sluníčko. A pak jsme už nasedli do vláčku a jeli do Světlé nad Sázavou a odtud až do Prahy. A v Praze jsme se ještě společně vyfotili a rozloučili.