Letní tábor 1998: Po stopách Emanuela Vozihnoje

byl název celotáborové etapové hry našeho letního dětského tábora, který jsme tradičně pořádali v naší táborové základně v Kamenici u Humpolce na Českomoravské vysočině v době od 25.července do 15. srpna 1998. Táborová základna se na tři týdny proměnila ve VELKOU ZAKOPANINU U DOLNÍCH TLAČENIC NAD MALOU KLIKATICÍ.

Jak celá cesta probíhala?

Jak nám potvrdil předseda Společnosti přátel Emanuela Vozihnoje (dále jen "Společnost") Jiří Uchostav, chystá se opravdu něco mimořádného, něco, co od dob působení samotného Emanuela Vozihnoje, cestovatele všech cestovatelů, nemá obdoby. Přes padesát dobrodruhů z řad obyvatel Velké Zakopaniny u Dolních Tlačenic nad Malou Klikaticí pod vedením členů Společnosti se vydává na cestu kolem světa, zanechává za sebou své rodiny i své pohodlí a vrhá se jakoby bezhlavě do netušeného dobrodružství. Celou věc sleduje náš nejlepší zpravodaj Standa Blábol. Na jeho dotazy ovšem předseda správní rady Společnosti José Holina odpovídal jen velice vyhýbavě s tím, že podrobnosti zatím podléhají nejpřísnějšímu utajení. Zatím se nám jen podařilo zjistit, že cílem cesty je jakýsi objev Emanuela Vozihnoje nedozírné ceny.

Podle ověřených zpráv se ovšem Společnost potýká s problémy, které jí organizaci celé cesty značně ztěžují. Stejný cíl má totiž i nevlastní synovec Emanuela Vozihnoje jménem Krišpín Vozihnoj. Ten se netají tím, že má v úmyslu si objev E.V. přivlastnit ještě dříve, než se to podaří Společnosti. Jak nám ovšem prozradil již zmiňovaný předseda správní rady, nikdo ve Společnosti nepochybuje, že cíle dosáhnou první.