Dračí doupě

aneb

Atreidovo vévodství

 

Úvodní strana

Letní tábory

Foto

Jak vznikala hra

Tato hra se zrodila v hlavě Tomáše Blamáže Pelikána, když jsme v hospodě někdy v březnu přemýšleli, co udělat za hru. Byl taky jediný, kdo měl jakési ponětí o této deskové a i počítačové fantasy hře. Já i ostatní vedoucí jsme zpočátku jen paběrkovali. Tomáš také vymyslel základní motiv a zápletku hry. Asi by bylo přesnější říct, že v podstatě připravil celou kostru hry. Z jeho hlavy vzešla hlavní inovace našich her, kdy v první části tábora děti připravovaly soutěže jiným dětem a pak je i na různých trasách hodnotily.

A pak už to bylo celkem jednoduché. Vyrobila se mapa okolí Kamenice, vymyslela se divadelní scénky - na svět přišlo dračí dítě, dráček a celé Atreidovo vévodství. Pak jsem zaměstnal svého syna Michala, který namluvil příběhy a bylo to.

V letošním roce se tábora zúčastnil velký počet starších dětí. Měl jsem zpočátku obavy, zda je ještě bude bavit hrát naše hry. Nakonec to bylo v pohodě. Šestnáctiletí páni a šestnáctileté dámy byly nakonec i velkou pomocí, když nám omarodila v jednu chvíli větší část praktikantů a vedoucích.

Úvodní zápletka byla skvěle zahraná vedoucími a Nikokou Hendrychovou, která představovala drčí dítě. Původně jsem si představoval, že se dokonce tábora neprozradí, ale nakonec to prasklo, ani vlastně nevím jak.

S roční přestávkou opět proběhla volba Miss a Myšák Kamenice 2005. Určitě nikdo z přítomných jen tak nezapomene na scénku Bena, Doda a Martina. Myslím,že tolik pobledlých tváří v Kamenici ještě nebylo a to včetně silných povah, jako je Goliáš nebo Jindra.

Když už mluvím o Jindrovi, tak se musím zmínit, že byl jediný, kdo se při závěrečné noční hře dostal do tábora.

Táborové CD jsme v tomto roce neudělali, protože nezbyl čas a tak se můžete těšit na rok příští. Fotky z CD a film o táboře se teprve připravuje. Hlavním důvodem tohoto zpoždění je nemoc Lucinky Masarové a tak se část vedoucích snaží pomoci rodičům a na ostatní není síla.

Na nástupové hudbě jsem se letos fakt vyřádil, i když z výsledku to moc poznat není. Tentokrát jsem mixoval hudbu z repertoáru převážně slavných rockových skupin. A tak sje najednou slyšet skladby Another Christmas Song od Jethro Tull, The Aviator od Deep Durple, Hells Bells od AC/DC, Well Bring The House Down od Slade, Anywhere Out The World od Dead Can Dance a k tomu Soundtrack – The Return Of  The Kinga ještě Jimi Čerta a Pocta Gandalfovi a do toho reklamu na nějaké auto, triangel a hlas orla...

Na plakát se můžete podívat tady.

Úvodní legenda   (cca 6 minut)

Legenda k cestě do Veyeru  (cca 5 minut)

Dračím lidem se rozhodlo stát 58 dětí. Hlavas Dan Grund, vedoucí Petra Neckářová, Pavla Charvátová, Hanka Kadlecová, Gabriela Janotová, Matěj Sprinzel, Jindra Zahrádka, a Tomáš Pelikán. Praktikanti Jakub Šmejkal, Karolína Bodošková, Ilona Vlasáková, Lucie Prokůpková a Daniela Zábojníková.