Triko 2002

 

Harry Potter

 

Úvodní strana

Letní tábory

Foto

Jak se to dělalo

Šťastný nápad ve správnou dobu. Tato naše zatím nejúspěšnější celotáborová hra vznikla na motivy knih Harry Potter a Kámen Mudrců, Harry Potter a Tajemná Komnata, Harry Potter a vězeň z Azbakanu od spisovatelky J.K.Rowlingové. Dobrovolně se přiznávám, že se mě do tohoto tématu příliš nechtělo. Nakonec do mě Pavla Charvátová "hučela" tak dlouho, až jsem si přečetl knihy a bylo rozhodnuto. Děti v kůži Harryho překonávaly všechny nástrahy, které jim zlý Valdemort, Troll a ostatní příšerky připravily. Z vedoucích se stal profesorský sbor. Pomocí kouzelného klobouku jsme děti rozdělily do jednotlivých kolejí - Havraspár, Zmijozel, Nebelvír, Mrzimor, (dvě jsme přidali) Jitroznov a Mlhohluk a už to začalo.

Zase nebyl žádný čtený příběh, vše se odehrávalo v reálu a tudíž v odkazu na příběhy najdete mojí přípravu, jak tato hra vznikla. Poprvé vyšel táborový zpravodaj - Denní věštec. Byl jsem překvapen, jak velký zájem o něj byl. Zde se musím zmínit ještě o výzdobě. Obrázky, včetně plakátu fantasticky nakreslil Tomáš Pelikán ve spolupráci s Hankou Kadlecovou a Petrou Neckářovou. Postavilo se druhé petflaškové plavidlo, tentokrát katamarán. Přijela rocková skupina Anthracit, ve které tehdy ještě hrál i Michal (teď pro změnu v této kapele zpívá Gábina). Odměna pro vítězné družstvo byla, tuším čtyřkilová zmrzlina.

Vyšlo čtvrté CD s názvem Kamenice 2002. Premiéru mělo táborové video. Na plakát se můžete podívat tady.

Tady mám problém, neboť co se týká hudby na nástup, tak vím pouze to, že je použit soundtrack z filmu " Harry Potter a Kámen mudrců" , i všechny ostatní zvuky jsou z tohoto filmu. Jenže : jedna i druhá kytara jsou od různých kapel a stejně tak i bicí. Už opravdu nevím co to bylo zač. Jestli to zjistím, tak to sem dám dodatečně, jestli to někdo ví, napište. Výsledek zní asi takhle.

Do Bradavic přijelo 65 dětí, z toho jeden předškolní. Hlavas Dan Grund, vedoucí Tomáš Pelikán, Pavla Charvátová, Michal Grund, Martin Hakl, Hana Mejstříková, Vlaďka Straková, Vít Šindelář, praktikanti Hana Kadlecová, Martina Krumpholcová, Petra Neckářová, Katka Bláhová, Gábina Janotová a Martin Fialka.