Lyžák 2016

5. - 12. března 2016

Na lyžák jsme vyrazili již tradičně do našeho Penzionu u Kurtu. Účast dětí i dospělých nám trošku poklesla, ne však naše odhodlání zlepšovat naše lyžařské umění.

V sobotu jsme se potkali lehce po poledni a vyrazili směr Strážné a za křižovatkou se žirafou už byly na dohled sněhové vrcholky. Musím říct, že zasněžené vrcholky jsme měli celý týden opravdu jen na dohled… Ještě ve Vrchlabí, které je pod naším cílovým vrcholem, nebylo po sněhu ani památky a zdálo se, že sněhuláka si postavíme maximálně do dlaně. Když jsme vyjeli do Strážného, smutek nás trochu přešel, protože aspoň sjezdovka byla stále pokryta sněhem. V sobotu jsme si pouze vybalili naše lyžařské vybavení a po večeři ještě zjišťovali, jaké deskové hry máme s sebou.

Od neděle testujeme naše vybavení v praxi a učíme se jezdit na nepříliš kvalitním sněhu, který nám tu zbyl. Naštěstí tu s námi není moc dalších lyžařů a frontu na vlek stojíme jen občas. V úterý jsme dokonce dostali dárek v podobě celodenního sněžení a lyžování bylo hnedka o něčem jiném.

Ve středu jsme po sportovních výkonech odpočívali, dopoledne jsme hráli spoustu různých her a odpoledne jsme si dali polední klid a šli na procházku vesnicí k místnímu kostelu a kolem vsi zpátky. A protože jsme byli odpočatí, zasloužili jsme si večerní lyžování, které jsme si na upraveném sněhu a poloprázdné sjezdovce užili.

Sníh nám bohužel mizí pod nohama a odpoledne naše lyžování připomíná spíš vodní lyžování a už nás to zas tak moc nebaví… Pereme se s tím ale statečně, ačkoliv pilování stylu už není úplně aktuální a proveditelné.

Ačkoliv počasí není zimním radovánkám úplně nakloněno, nebojím se říct, že i tak jsme si lyžování i lyžák celkově užili. Vaří nám dobře, hlady určitě netrpíme, sranda tu je a sluníčko nám k tomu svítí :-)

Lu


Prohlížet fotky