Chytrý Pražák 2016

neděle 11. prosince 2016

I letos se nám naskytla možnost uspořádat Chytrého Pražáka a dozvědět se něco nového o krásách našeho města. Akce se konala 11. prosince 2016 a sraz účastníků byl na Malostranském náměstí. Do akce se zapojilo hodně vedoucích, jen účast našich dětiček byla letos skromná.

Na Malostranském náměstí jsme se dozvěděli něco o Kostelu svatého Mikuláše, kdo ho založil a kdy, a také o jeho slohu. Poté jsme se mohli vydat na cestu směrem ke Kampě, kde na nás čekala Lennonova zeď a strašidlo – vodník Kabourek. Ten je sice hodný, ale nemá rád zámky na mřížích mostu a zlé lidi. Na Kampě na nás čekalo občerstvení v podobě horkého nápoje a fotka s betlémem. Naše cesta pokračovala na chloubu Prahy – na Karlův most. Teď už víme, že Karlův most je dlouhý 516 metrů, jsou na něm sochy svatých, jako je například sv. Jan Nepomucký, sv. Josef s Ježíšem, sv. Anna, sv. Jan Křtitel a další.

Na konec naší výpravy jsme zavítali na Staroměstské náměstí, kde nás okouzlil Vánoční stromek a trhy. Dozvěděli jsme se i informace o Pražském Orloji a o Staroměstské radnici. Následovalo malé občerstvení a cesta domů.

Za celou akci chceme poděkovat Majdě, která vše připravila a byla opět skvělá.

Eliška


Prohlížet fotky