Západní Roháče

 

 

Úvodní strana

Další akce

V roce 2007

 

Foto

Tatry srpen 2007

No jo, nastartoval jsem auto, usadil Hanajku jako spolujezdce, a takhle po ránu jsme vyrazili směr Západní Roháče. Cesta v pohodě, jen Žilina je děsné město a pak už jsme se ubytovali ve vesničce Zuberec.

Ačkoli jsou Roháče těsně za hranicí ČR, je to úplně jiná krajina. A kde je jiná krajina, jsou i jiné mravy. Lidé z této cizí země jsou milí a mají (pro pražské uši) svérázný dialekt:) Zuberec je typická malá podhorská vesnička, kde na Vás z každé strany zírají Výzvy. Mimochodem.. ještě nevíme, kam pojedeme na podzimky..

První tři dny nám počasí nepřálo, ale znáte to - nasadili jsme pršiplášť a vyrazili rovnou za nosem. Byly to opravdu pěkné procházky, a co teprve potom, co se počasí umoudřilo. Každému, kdo má rád hory, divotvorné rostliny a přírodu vůbec, můžeme Roháče jen doporučit.

Lidé tu stále žijí podle starých tradic. Měli jsme možnost vidět svatbu - kam se na to hrabou velkoměstské veselice. Lidé tu jezdí na povozech tahanými koňmi, na každém dvorku je plno zvířat, vše je postavené ze dřeva... zkrátka jako v pohádce.

Samozřejmě, že bychom nebyli správní turisti, kdybychom neokusili místní speciality. Už sice přesně nevím jak se to jmenovalo, ale vše, v čem byl sýr, bylo naprosto vynikající. Pozn. Danáji - strapačky

Doufáme, že jste také prožili krásné potáborové prázdniny.

Hanaja