Šlapej dál ...

 

 

Po Českém ráji

Úvodní strana

Další akce

2004

Foto

19. - 22. srpna 2004

 

Původně to mělo být takové menší soustředění praktikantů z našeho oddílu a z oddílu Kentaur. Jenže nakonec bylo všechno jinak. Kentaur byl zastoupen pouze Terezou a z našeho oddílu jelo pět lidiček. Hanička, Blamage, Dáda, Ilonka a já. Trochu mě to naštvalo, protože pár lidí odřeklo na poslední chvíli. Naštvalo mě to hlavně kvůli Haničce, která to celé připravila a nutno říct, že velmi dobře. No litovat mohou Ti ostatní.

 

Nejdříve se jelo do Železnice, což je vesnička u Jičína, kde má Kentaur základnu a tam jsme zůstali na jednu noc. Děvčata se starala o jídlo a já jim do toho kecal. Takže jsem byl nakonec vykázán z prostorů kuchyně. Pak jsem si to ovšem vynahradil, protože v pingpongu jsem kraloval.

 

Druhý den se uzlovalo. Největší nadšení doznala Katova smyčka, se kterou jsem byl posílám na různé okolní stromy. Pak se vzala buzola a mapa a už se běhalo. Mezitím holky kreslily na kameny a já fotil. Večer Dáda s Ilonkou udělaly oheň, protože pršelo, nebylo to vůbec lehké. No a konečně dorazil Blamage.

 

Ráno si každý vzal batoh a už se šlo.... Český ráj je kopcovitý terém a to se odráželo na našem pravidelném dýchání. Po stoupání na Alainovu věž a vaření oběda (v dešti) se před námi rozprostřel krásný pohled na Lomnici nad Popelkou. Tam chcípl pes. Otevřené byly pouze cukrárny. Nastalo zmrzlinové Blámážovo šílenství. Ze čtyř zmrzlin dvě z neznámých důvodů hodil na zem. Holky koupily překvapení a šlo se hledat místo na spaní...

 

Složité hledání místa na spaní ukončila tma. Postavil se přístřešek, po složitém přemlouvání vlhkých sirek nakonec byl i oheň. Pak přišlo na řadu překvapení v podobě velké hostiny pod širákem s dortem, sušenkama a brambůrkama. Blamage totiž slavil třicáté narozeniny.

 

Druhý den jsme vyfuněli vyhaslou sopku s názvem Zebín ( pro místní Efko) a výlet pomalu končil. Jen ten Řáholec jaksi zmizel....

Dan