Nahrávání CD  2004

 

Úvodní strana

Další akce

2003

Foto

CD 2004

Veřejná zkouška

 

Jednoho sobotního rána se naši malí „zpěváci“ sešli na místě, kde se scházíme každý rok, když nás čeká odjezd směr tábor - na Skalce. Všici zlatí slavíci (7 dětiček) a naši ochránci se vydali směr autobusová zastávka - kromě Dana, který si zase vezl své pozadí v autě.

 

Jakmile jsme dojeli ke „studiu“ v Záběhlicích, vyběhli jsme rychle schody, abychom byli konečně v teple. Dan nám rozdal texty, my si chvíli odfrkli a pustili jsme se do zpívání. Začali jsme Buráky a skončili písničkou Vinnetů. Písnička ,Tam Blízko Little Big Hornu, nám dělala trochu potíže, ale nakonec jsme ji přeprali. TeePee -  o tuto písničku měl Dan největší zájmy, abychom ji zvládli. A také se nám to povedlo.

 

Po asi třech písničkách nás vyhnali ven se slovy „Běžte se protáhnout“. Venku se nás UFOun snažil donutit k pohybu, ale moc se mu to nedařilo. (Je vidět, že rozcvičky nejsou jeho silná stránka.) 

 

Když jsme skončili, tak nám Dan oznámil, že 27.12. budeme nahrávat a k tomu nám i kázal: „Učte se, učte se, učte se“, a my jen kývali hlavami.

 

Jejda, já jsem málem zapomněla na Haničku, která by mohla být pasována do titulu : Učitelka zpěvu a zasloužila by si  nějakou tu cenu. Všem nám tam totiž hodně radila a to díky ní jsme všici překousli ,Tam Blízko Little Big Hornu.

 

Nakonec Dan některé odvezl k jejich domovům svým autíčkem, takže jsme si také vezli svá malá pozadí.

 

Jsme rádi, že vše bylo v pohodě, že Dan nezpíval, že Hanička byla paní učitelka, že Blamage <Blamáž> nám k tomu hrál na kytaru, Dan se přidával a UFOun nám ukázal, že né všichni umí dělat rozcvičku.

 

A proto budu určitě mluvit za všechny, kteří tam byli, když řeknu - že to bylo super.           

              

Vaše Barbuška Charvátová - malá spisovatelka

 

 

 

27.12.2003 - První nahrávání

 

Vstával jsem v půl sedmý, naházel do auta kytary, mikrofony, klávesy a vyrazil do Lahoviček. U Blamáže jsem přidal počítač, další kytaru a mixpulty a jelo se do našeho "studia" v Záběhlicích. Tam jsem nechal Blamáže a rychle na sraz. První dorazila Ilonka a pak už v rychlém sledu Ufoun a Ufinka, Helenka s Monikou a Bárou ( prej mě nechce, jedině když budu mrtvoula - to není překlep), pak přišla Hanička a Gabča o chvilku později. V poledne do studia Kuba.

 

Pak se chvíli ladilo a už to jelo. Teda zpočátku moc ne, protože těch drátů bylo jak zmijí a dát to cajku dalo dost práce.

 

Děťátka velice ukázněně cvičila a zkoušela. Pak se to nějak zaseklo, protože furt někdo něco kazil. Ufoun jako vždy dělal šílenosti a Hanička mluvila tichým hláskem. Nejdřív se hrály Buráky a to asi tak dvě hodiny. Pak se jedlo a já doufal, že se nahrají alespoň tři písničky. Pak Zatracenej život a Záběhlicích bylo jak v Dakotě po vejplatě.

 

Raději jsem všechny vyhnal ven, aby si trochu odpočinula pěvecká sekce. No a ještě se nahrálo TeePee. Byla to pěkná dřina, ale ten výsledek bude skvělej.

 

Ještě bych chtěl poděkovat Honzovi Zázvůrkovi a Davidu Šetinovi za zapůjčení mikrofonů.

Dan