Stroj času

 

 

Úvodní strana

Letní tábory

Foto 1. část

Foto 2. část

Cestovatelský deník

Scénář hry

Celotáborová hra byla převážně v režii Tomáše a Ilonky. Jejich příprava, od drobných fórků až po Stroj času byla skvělá. Zvlášť rád vzpomínám na stavbu již zmíněného Stroje času. Moje strojařské cítění dostalo dost zabrat. Nicméně fungovalo to.

Ještě jsem si vzpomněl na Karaoke, které vždy končilo v půlce písničky. Gábina se slušně zdokonaluje ve výrobě odměn a hlavně se miniaturizuje. Příště již bude povinná výbava lupa.

Bodování ve tvaru budíků a následné přepočítávání kladlo hlavně ke konci tábora značně velké nároky na znavené mozky. Další veliká atrakce byla klouzačka "Revolution", jejíž vznik raději nechám neodhalen.

K dětem se bohužel nedostal nápad s kladkou přes jezírko, neboť toto dílo nepřežilo zkušební jízdy.

Počasí na táboře bylo dost různorodé, od vedra v prvních dnech po sychravo ke konci tábora. Největší strach se týkal puťáků, který nakonec dopadl celkem v pohodě, holky se dokonce koupaly.

Letos si po delší době jedna slečna zlomila nohu, při nevinném skoku do písku a to byla taky jediná zdravotní komplikace. Sem tam kašlíček a rýmička, pár klíšťat a odřenin. Asi si Tomáš "Ďůďa" již zjednal takový respekt, že k němu raději nikdo nechodil.

Menší překvápko jsem připravil vedoucím i dětem tím, že na odjezdu nebyly děti seřazeny podle věku, ale podle abecedy. Fakt jsem nevěděl jak děti kloudně rozdělit, protože to letos byla silná dívčí přesilovka. Proč máme na táboře skoro vždy víc holek než kluků, řeším bezúspěšně již řadu let.

V kuchyni vládla paní kuchařka Marta a její vaření bylo skvělé. Slíbila, že pojede i příště. Jitka opět prokázala, že v nakupování čehokoliv nemá konkurenci.

S dětmi letos nebyl celkem žádný problém. Menší kázeňské prohřešky se vyřešily kufrem a cedulkou.

Pro další roky byl jako prákoš vybrán Vojta Pichner. Další adeptky musí rok počkat.

Nastupová hudba byla letos vyrobena z hudby, kterou v podstatě neznám a neposlouchám. Chtěl jsem alespoň trochu navodit SCI-FI atmosféru. Takže jsem namixoval následující: Best of Epic Music Compilation - Wars and Battles, Chill Out Relax Space Music Sci-Fi by Massivebeatz, Konstantinos - Stratospheric Flight, Mammoth, MF DOOM - Trap Door, Royalty Free Music # 70 Sci Fi Shoot Em Up a do toho znělky Windows a zvuk klávesnice, letadla, výbuchu a další efekty.

Na plakát se můžete podívat tady.

Strojem času putovalo 48 dětí. Hlavas Dan Grund, vedoucí Martina Varšavíková, Karolína Badošková, Ilonka Vlasáková, Alice Šilhanová, Lucie Švecová,   Tomáš Šilhan,  Anetka Klempířová a Gábina Janotová. Praktikanti Katka Maťková, Zuzana Fráňová, Jakub SVátek a Daniel Novák. Hospodářka Jitka Svátková,  kuchařka  Marta Křesinová, zdravotník Tomáš Ďuríček, zásobovač Jindra Denk a Hanájka s Eliškou ( obě Grundové).

Dan