Persie 2009

 

 

Tajemná Persie

 

 

Úvodní strana

Letní tábory

Foto

Scénář hry

Námět na letošní hru měl být původně na motivy pohádek Tisíce a jedné noci. Nakonec se nám to vymklo z rukou a celou hru jsem vymýšlel společně s Hanájkou za přispění i ostatních vedoucích.

Opět se po roce zakopala truhla, tetokrát s kouzelnou lampou. Létající koberec i posvátný pergamen byl celkem jednoduchý. Výzdobu na chodbu jsem stejně jako loni řešil obrázky přes internet.

Před táborem spadla díky silnému větru lípa, což nás poněkud zdrželo v přípravách, ale zase na druhou stranu se udělalo místo na Tee Pee.

Jitka jako vždy zvládala perfektně nakupování všeho možného a držela kasu tak kvalitně, že jsme si mohli dovolit na závěr tábora i hýřit. Velice nám pomohl i její manžel Honza.

Zdravotně byl letošní tábor ve znamení vyvrknutých kotníků, tolik kulhajících dětí jsem na táboře ještě neměl. Zdravotnice to však nesla statečně a zvládla to na výbornou. A ještě nutno dodat, že v tom byla Hanajka poprvé, těsně po složení zdravotních zkoušek.

Počasí bylo lehce proměnlivé, chvíli vedro, chvíli déšť. Do baráku jsem děti evakuoval pouze jednou a s puťáků se nikdo kvůli počasí vracet nemusel. I když v jednu chvíli to bylo hodně napínavé.

Do nástupové hudby jsem namixoval následující: Arabské fujary a bubinek, cikády a bouřku, dále následovaly hlasy orla, koně a velblouda, střelba, šavlový tanec, zpěv iránského pastevce, cinkání sukně slečny Varšavíkové. Ovšem hlavní motivy jsou od skupin Queen. Led Zeppelin a Apocalyptica.

 

Na plakát se můžete podívat tady.

Persií putovalo 40 dětí. Hlavas Dan Grund, vedoucí Karolína Badošková, Alice Šilhanová, Ilonka Vlasáková, Martina Varšavíková a Gábina Janotová. Praktikanti Anetka Klempířová, Tomáš Šilhán, Dominik Ivaška a Lucka Švecová. Chlapec pro všechno Jindra Denk, hospodářka Jitka Svátková, zdravotník Hanaja Grundová, hlavní kuchařka Věra Mikulková. a druhá kuchařka Anička Novotná.

Dan